Mi nem egyszerűen fordítunk: a legkülönbözőbb nyelvi problémákat oldjuk meg… akár 54 különböző nyelven

Szinte mindenki életében bekövetkezhet az a pillanat, amikor egy hivatalos iratot, szerződést, pályázatot vagy bármilyen más dokumentumot hitelesítve vagy nem hitelesítve, de általában gyorsan valamilyen idegen nyelvre le kell fordítania. Általában ilyenkor jön a kapkodás, a fejvakarás, a fordítóiroda keresgélése a neten. Vajon hol találhatok megoldást a problémámra?

Itt kellene következnie annak a résznek, amikor pontról pontra felsorolom, miért is a Fordítóművek csapatát válassza a tengernyi fordítóiroda közül. De ehelyett hadd meséljek el egy rövid történetet.

Aki kisgyermekként, nem anyanyelvi közegben kezdi a nyelvtanulást, számtalan leküzdhetetlennek tűnő akadállyal találja magát szemben, ami idővel nemhogy szűnne, de inkább még fokozódik. Nos, én is ilyen kisgyermekként szembesültem először a rengeteg nyelvtani és egyéb problémával.

Egy ideig hiába próbálkoztam a káosz feloldásával, de végül a kitartó munka meghozta a gyümölcsét: sikeresen megszületett első nyelvvizsgám, amelynek előestéjén még édesanyám bátorított, miközben a félelemtől pityeregve tanultam az utolsó percig a tételeket.

Villámgyors és szakszerű fordítási megoldások magánszemélyek és vállalkozások számára

A sikerélmény új erőt és ösztönzést adott a folytatáshoz

Immár a saját örömömre, a kíváncsiságtól hajtva merültem el az idegen nyelvek tanulásában.

Kitartás, türelem és kreativitás: ezekre a tulajdonságokra a későbbiekben is jó pár alkalommal volt szükségem. Például évekkel később, amikor már a legkülönbözőbb témákban tolmácsoltam a hazánkba látogató külföldieknek, vagy éppen külföldön segítettem a tárgyalófelek között a nyelvi akadályok leküzdését írásban és szóban egyaránt.

Mindez alapvetően meghatározza az emberi kapcsolatokat is. Ha a másikra való odafigyelésről, a másik problémáinak megoldásáról és igényeinek kielégítéséről van szó.

Azóta is ez a történet dolgozik bennem tudat alatt, és többek között ezért is határoztam el, hogy minden munkámban és vállalkozásomban ezeket az értékeket kívánom továbbvinni, erre alapozom tevékenységem.

Ennek eredménye ez a honlap és maga a Fordítóművek Fordítóiroda is, amelynek nyelvi szolgáltatásait szíves figyelmükbe ajánlom. Jó böngészést!