Fordítás angolra, fordítás angolról

fordítás angolra

Angol fordítás – egy turistát útba tud igazítani, de egy hivatalos levelet is meg tud fogalmazni?

Manapság egyre többen beszélnek angolul, így a turisták útbaigazítása, segítség kérése egy idegen országban vagy éppen a különböző internetes videók megértése egyre kevesebbeknek okoz gondot. Azonban a konyhanyelv ismerete vagy akár a magasabb szintű kollokviális nyelvtudás nem elegendő egy-egy bonyolultabb angol szöveg megértéshez, pláne nem olyan angol fordítás készítéséhez, amely anyanyelvi professzionális környezetben is megállja a helyét. Ilyenkor még azoknak is érdemes szakfordítókhoz fordulnia, akik úgy érzik, a mindennapi életben magabiztosan beszélik az angol nyelvet, de olyan, valóban anyanyelvi szintű szöveget szeretnének kézhez kapni, amely bármely hivatalos környezetben kiállja a próbát.

Fordítóirodánk kiemelt tevékenységei között az angol-magyar és magyar-angol fordítás is fontos szerephez jut. Cégek és magánszemélyek egyaránt igénybe veszik a szolgáltatásunkat, hiszen napjainkban a precíz, nyelvtanilag és stilisztikailag egyaránt helyes fordítás szinte aranyat ér. Számunkra nem jelent gondot a hivatalos dokumentumok maradéktalan értelmezése vagy akár a legbonyolultabb szövegek pontos átültetése angol nyelvre. Célunk, hogy a fordítás angolra bárki számára elérhető legyen és olyan szövegekkel segítsük ügyfeleinket, amelyekkel bátran vehetik fel a versenyt külföldön is.

Fordítás angolra professzionálisan

Cégünk magas szinten nyújt angol fordítási segítséget, kiemelt figyelmet szentelve a nyelvi sajátosságokra, az adott kéréseknek megfelelően pedig a szövegeket amerikai angolra vagy brit angolra fordítjuk. Az általunk készített angol fordítások színvonalukban és pontosságukban nem csak magyar környezetben, de külföldön is tökéletesen megállják a helyüket.

Sokan kezdenek új életet olyan országban, ahol az angol hivatalos nyelv. Mindegy, hogy az ember tanulni vagy dolgozni megy, bizonyos okmányok, hivatalos papírok fordítására mindenképp szüksége lesz. Ezekben is tudunk segíteni Önnek, de különféle műszaki leírások, használati útmutatók fordításában is készséggel állunk rendelkezésére.

Fordítás angolra – amerikai vs. brit angol

Nem kell ahhoz tökéletesen ismerni vagy beszélni az angol nyelvet, hogy tudjuk, a fordítás angolra nagy precizitást igényel, hiszen jelentős különbség van a két nyelvváltozat között. Már a szavak kiejtése is más és akkor még nem beszéltünk arról, hogy bizonyos fogalmakra más és más szavakat használnak, mi több, bizonyos szavakat egymástól teljesen eltérően írnak. Ha Önnek kifejezetten olyan angol fordításra van szüksége, amely az Egyesült Királyságban beszélt angolt tükrözi vagy, amit egy tősgyökeres amerikai állampolgár is gond nélkül megért, ne habozzon hozzánk fordulni! Fordítóink szakmai felkészültségükben már számtalanszor bizonyítottak, ezt pedig több tucat elégedett ügyfél és minőségi referenciaanyag is megerősíti.

Szakszerű angol fordítás

Legyen szó akár műszaki dokumentációk, jogi vagy pénzügyi természetű szakszövegek, frappáns marketingszövegek, online tartalmak, orvosi, gyógyszerészeti, illetve magánjellegű tartalmak pontos angol fordításáról, munkatársainkra számíthat. Cégünk évtizedes tapasztalattal rendelkező szakfordítói pontosan ismerik a legkülönbözőbb területek speciális kifejezéseit mind magyar, mind pedig angol nyelven, így nem okoz gondot számunkra sem a kreatívabb, sem pedig a speciális szaktudást igénylő szövegek szabatos angol fordításának elkészítése.

Az angolra fordítás buktatói

Könnyedén megérteti magát külföldi barátaival, bármikor útba tud igazítani egy turistát a városban, de vajon egy kérvényt is meg tud írni? A válasz már sokakat elbizonytalaníthat, hiszen az, hogy „egészen jól” beszél valaki angolul még nem jelenti azt, hogy írásban is éppoly jól és helyesen képes kifejezni magát. Az írás eleve különlegesebb, hiszen, míg egy beszélgetés során elkendőzhetőek és nem is igazán hangsúlyosak az apróbb pontatlanságok, hibák, addig írásban ezek már sokkal szembetűnőbbek és gyakran komoly hangsúlyt kapnak.

Ne törje feleslegesen a fejét, ha angol fordításra van szüksége – inkább kérjen szakszerű segítséget!