Fordítás angolra, fordítás angolról

fordítás angolra

Angol fordítás – egy turistát útba tud igazítani, de egy hivatalos levelet is meg tud fogalmazni?

Fordítóirodánk kiemelt tevékenységei között az angolról magyarra és a magyarról angolra fordítás is fontos szerephez jut. Cégek és magánszemélyek egyaránt igénybe veszik a szolgáltatásunkat, hiszen napjainkban a precíz, nyelvtanilag és stilisztikailag egyaránt helyes fordítás szinte aranyat ér. Bár alapvetően sokan beszélnek angolul, ez mégsem garancia arra, hogy képesek egy hivatalos dokumentumot is maradéktalanul értelmezni, vagy éppen meg tudnak fogalmazni egy olyan szakszöveget, amelynek még a magyar nyelvű leírása sem egyszerű feladat.

Fordítás angolra professzionálisan

Cégünk magas szinten nyújt fordítási segítséget, kiemelt figyelmet fordítva a nyelvi sajátosságokra, az adott kéréseknek megfelelően pedig a szövegeket amerikai angolra vagy brit angolra fordítjuk. Az általunk készített szövegek színvonalukban és pontosságukban nem csak magyar környezetben, de külföldön is tökéletesen megállják a helyüket.

Sokan kezdenek új életet olyan országban, ahol az angol hivatalos nyelv. Mindegy, hogy az ember tanulni vagy dolgozni megy, bizonyos okmányok, hivatalos papírok fordítására mindenképp szüksége lesz. Ezekben is tudunk segíteni Önnek, de különféle műszaki leírások, használati útmutatók fordításában is készséggel állunk rendelkezésére.

Fordítás angolra – amerikai vs. brit angol

Nem kell ahhoz tökéletesen ismerni vagy beszélni az angol nyelvet, hogy tudjuk, jelentős különbség van a két nyelvváltozat között. Már a szavak kiejtése is más, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy bizonyos fogalmakra más és más szavakat használnak, mi több, bizonyos szavakat egymástól teljesen eltérően írnak. Ha Önnek kifejezetten olyan szövegre van szüksége, amely az Egyesült Királyságban beszélt angolt tükrözi vagy, amit egy törzsgyökeres amerikai állampolgár is gond nélkül megért, ne habozzon hozzánk fordulni! Fordítóink szakmai felkészültségükben már számtalanszor bizonyítottak, ezt pedig több tucat elégedett ügyfél és minőségi referenciaanyag is megerősíti.

Az angolra fordítás buktatói

Könnyedén megérteti magát külföldi barátaival, bármikor útba tud igazítani egy turistát a városban, de vajon egy kérvényt is meg tud írni? A válasz már sokakat elbizonytalaníthat, hiszen az, hogy „egészen jól” beszél valaki angolul még nem jelenti azt, hogy írásban is éppoly jól és helyesen ki képes kifejezni magát. Az írás eleve speciálisabb, hiszen míg egy beszélgetés során elkendőzhetőek és nem is igazán hangsúlyosak az apróbb pontatlanságok, hibák, addig írásban ezek már sokkal szembetűnőbbek és gyakran komoly hangsúlyt kapnak.

Ne törje feleslegesen a fejét, inkább kérjen szakszerű segítséget!